Aroma Mama 2017-09-11T08:48:15+00:00

Aroma Mama

Het gebruik van essentiële oliën tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Sommige oliën zoals Bergamot, Lavendel of Kamille zijn veilig en kunnen tijdens de zwangerschap zeer behulpzaam zijn. Zij kunnen misselijkheid, cystitis verlichten en helpen tegen  angsten en nervositeit. Ze kunnen ook lokaal effectief zijn, bijvoorbeeld om de perineum te verzachten door deze ongeveer 15 dagen voor de uitgerekende datum in te masseren. Ook helpen zij bij een eenvoudige hoofdpijn.

Andere oliën, ondanks hun contra-indicaties (ze kunnen zeer abortief zijn tijdens de zwangerschap!), kunnen zeer gunstig zijn tijdens de bevalling. echte salie, Klaver of Palmarosa zijn zeer efficiënt om de uteriene contracties te versnellen.

Etherische oliën kunnen ook tijdens de geboorte een krachtige emotionele ondersteuning bieden. Laurier, wierook, Rose of Jasmine hebben een sterke invloed op het limbische systeem en worden sterk aanbevolen tijdens zo’n krachtige en veeleisende reis als geboorte.

Tijdens de kraamtijd kunnen zij een lichte ondersteuning bieden op emotioneel niveau, zoals depressie en angst. Of zijn zij behulpzaam na een episiotomie of keizersnede, om het genezingsproces te versnellen en ongemak te verminderen.

In samenwerking met doula Dana Lindzon (https://www.facebook.com/mamawise.nl/) en Annette Haeberling: http://aromashiatsu.com/ shiatsu en aroma therapie hebben wij speciale mengsels samengesteld om zwangere vrouwen te helpen en te helpen tijdens de zwangerschap, bevalling en na de geboorte.

Deze mengsels zijn samengevoegd in een “Birth Kit”: elk bestaat uit 4 roll-ons klaar om te worden aangebracht wanneer nodig maar kan ook als een enkele mix worden verkocht.