Moxa / Moxibustion 2017-09-06T13:36:23+00:00

Moxa / Moxibustion

 

Moxa is een afkorting van het Japanse woord “mo ku sa” dat “brandend kruid” betekent.

Moxa bestaat uit de Bijvoet plant (vrij voorkomen hier).

Je kan zelf een boost geven door te leren jezelf met moxa te behandelen dat is erg fijn vooral in het winter / koude dagen.

Met een moxa behandeling leidt je warmte-energie naar een acupunctuurpunt met als doel een tekort aan Ki (levensenergie) op te heffen door de circulatie van bloed en Ki-stroom te bevorderen.

Moxa komt uit de Oosterse Geneeskunde en is een makkelijke manier om je energie aan te vullen. Dit geeft meestal een prettige gewaarwording van warmte die het lichaam binnenkomt.

Conceptie

Bij fertiliteit en menstruatie klachten is er vaak sprake van te kort aan warmte/ ki vooral bij de nieren (onder rug) dan zou het fijn zijn als je partner leert moxa te geven.

Stuitligging

Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33ste week beginnen met moxa-therapie. Zwangere met tweeling kan ook week 31- 32 beginnen.

Deze behandeling is zeer eenvoudig en kan thuis uit te voeren. Ik kan je partner leren hoe je een punt op de zijkant van je voet kunt activeren met moxa. Dit, omdat zwangere vrouwen in die periode van de zwangerschap niet zo makkelijk meer bij hun voeten kunnen.

De moxa-therapie moet gedurende twee weken dagelijks worden herhaald.
Als je daarnaast ook voor shiatsu of watsu behandelingen kiest heb je nog meer kans dat het kindje gaat draaien.