Voetreflex 2017-09-05T15:05:04+00:00

~ Voetreflex ~

 

odacare - voetreflexology

Voetreflextherapie of ‘reflexologie’ is wellicht één van de oudste gezondheidstherapieën die er bestaan. De methode is waarschijnlijk al 5000 jaar oud.

Voetreflexologie werd toegepast in India en China, maar tegelijkertijd ook aan de andere kant van de wereld. In 1916 ontdekte een arts in de Verenigde Staten deze therapie bij de Indianen en blies deze nieuw leven in. Tegenwoordig wordt voetreflexmassage op een moderne en wetenschappelijke manier toegepast.

Wat kan je van een behandeling verwachten?

Een gevoel van lichamelijke en/ of geestelijke ontspanning.

Voetreflexmassage is een krachtige drukpuntmassage van de voeten. Deze van oorsprong oosterse behandelwijze, kijkt men naar het hele lichaam en niet alleen naar de plaats of orgaan in het lichaam, waar men bijvoorbeeld pijn heeft. De therapeut kent de relatie tussen het lichaam en de overeenstemmende zones op de voeten. Zo krijgt inzicht in je lichaamsconditie. De therapeut stimuleert via drukpuntmassage de energiestroom. Hierdoor kan het lichaam zich geleidelijk herstellen.

Voor wie?

~ Voor iedereen

Feiten / de voeten vertellen het waarheid:

~ Er zitten 7.500 zenuwuiteinden (receptoren)op onze voeten die met verbinding staan met de zenuwsysteem. Stimulatie van receptoren veroorzaken fysiologische veranderingen in ons lichaam.

~ Behalve voetreflex bestaan ook oorreflex, gezichtreflex en handreflex- zones, diagnozes en behandelingen. Juist op de voeten kun je je best voelenwaar de energie (niet) goed stroomt, dus het evenwicht verstoord is. Dit allerlei klachten veroorzaaken , zowel op lichamelijk als op psychisch gebeid.

~ De zool van de voet is een natuurlijke pomp. Deze bestaat uit de veneuze plexus onder de peesplaat van de voet. bloed circulatie zorg onder andere voor de werking van hormonen, afweerstoffen en warmte. Dus voetreflex behandeling stimuleert bloed circulatie.

~ Door de druk die de therapeut daarop uitoefent, sturen de zenuwen signalen naar het brein, dat daardoor endorfinen aanmaakt. Door het vrijkomen van endorfine krijg je vaak een euforisch gevoel en vermindert stress.

~ Hierdoor ontstaat een totale en diepe ontspanning.

 

Zwangerschap en voetreflexbehandeling

Tijdens je zwangerschap is een voetreflexbehandeling juist erg geschikt om te ondergaan.

Als zwangere vrouw kan je genieten van de kracht van een voet reflexbehandeling. Er is geen contra-indicatie, maar er zijn wel zones op de voet waar de therapeut vanaf blijft tijdens zwangerschap.

Verder kan de behandeling, de zwangere vrouw steunen. Bijvoorbeeld bij het helpen ontspannen, of door de behandeling die specifiek gericht is (zoals bijvoorbeeld gezwollen voeten).

 

Ontspanning en voetreflexbehandeling

Voetreflexmassage kan als therapie preventief toegepast worden om ontspannen te blijven en tegen stress. Door de behandeling van de voetreflexzones kan voetreflexmassage helpen bij het ontspannen. Maar voetreflexmassage kan ook behulpzaam zijn bij bijvoorbeeld slapeloosheid en lichamelijke klachten als pijnlijke en gespannen schouders.

 

Gezondheid en voetreflexbehandeling

Een gezond persoon kan ook gebruik maken van de behandeling. Je kan erdoor in optimale conditie gebracht worden. En de behandeling is ook zeer ontspannend. Niet alleen gezondheid maar ook genieten is hier aan de orde.

Onder de term voetreflexbehandeling vallen diverse behandelingen:

Orgaan, lokaal (spieren, botten), meridiaan, antistress, lymfederenage en metamorfosemassage.

odacare - voetreflexology

Klachten:

~ Cyclusstoornissen
~ Reproductieve aandoeningen
~ Pijnklachten
~ Stressklachten
~ Spijsverteringsklachten
~ Vermoeidheidsklachten
~ Hormonale klachten
~ Overgangsklachten
~ Menstruatieklachten (PMS)
~ (Sub)Fertiliteit
~ Migraine
~ Slaaploosheid