Watsu 2017-09-05T15:30:10+00:00

~ Watsu ~

Watsu of ‘Water Shiatsu’ is een nieuwe vorm van drukpuntmassage in warm water van ongeveer 35 ˚C. Gedragen door het water en gesteund door de therapeut voel je je gewichtsloos. Tijdens de sessie ervaar je een grote vrijheid, die wordt versterkt door de vloeiende bewegingen en het stromen van het water langs je lichaam. De therapeut begeleidt je in strekkingen, buigingen en rotaties die buiten het water moeilijk of onmogelijk zijn. In het warme water zijn is op zichzelf al weldadig en ontspannend.

Lees een artikel in het beautyjournaal

Voor wie?

Zowel voor volwassenen als kinderen en, vooral voor zwangere is Watsu heel geschikt. Wie geen specifieke klachten heeft, kan puur om te ontspannen voor een Watsu-behandeling kiezen. Wervelkolom, gewrichten en spieren worden losgemaakt en blokkades in de energiebanen opgeheven. Voor iemand met spier- en gewrichtsproblemen zal Watsu versoepelend en pijndempend werken. Omdat je in het water steeds wordt ondersteund, hoef je niet te kunnen zwemmen.

Zwangerschap & Watsu

De Watsu-behandeling van Oda ~ Care vindt plaats in een veilige en ontspannen sfeer. Je kan even afstand nemen van het leven van alledag en samen met je (nog in je buik) baby genieten van het warme water. Het warme water helpt de (onder-)rug ontspannen. Ook verminderen stijfheid in de spieren,waardoor pijnklachten verminderen. Ook helpt het gevoel van gewichtloosheid om het zwangere lichaam te ontspannen. Door de ontspanning komen jij en je baby ook op emotioneel vlak tot rust.

Ontspanning & Watsu

Watsu is een erg effectieve en prettige behandeling om te ontspannen en bij stress. Watsu kan ook helpen in het behandelen van een depressieve of angststoornis en bij slapeloosheid. Deze klachten kunnen een diepgaande invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Watsu brengt je terug naar een wereld van stilte, een wereld waar je even ruimte en tijd hebt voor jezelf. Op deze zachte en respectvolle wijze herstelt Watsu het zelf-helende vermogen van ons lichaam.

Feiten en de positieve effecten van watsu op ons lichaam

Het diepe gevoel van ontspanning dat ontstaat tijdens een Watsu-behandeling, heeft een meetbare fysiologische invloed op het lichaam. Het hart pompt langzamer, de bloeddruk wordt verlaagd en de ademhaling verdiept. Ook komt er endorfine in het lichaam vrij. Het immuunsysteem wordt hierdoor versterkt. Deze positieve effecten blijven voelbaar in de dagen na de Watsu-sessie. Dit merk je bijvoorbeeld doordat je beter slaapt en je spijsvertering beter en sneller werkt.

Klachten:

~ Pijnklachten
~ Stressklachten
~ Angstgevoelens o.a water angst
~ Depressieve klachten
~ Slapeloosheid
~ Verwerking van emotionele trauma’s
~ Veelvoorkomende klachten bij de zwangerschap