Aroma Mama

Essentiële oliën tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd..

Sommige ‘veilige’ oliën zoals bergamot, lavendel of kamille kunnen tijdens de zwangerschap zeer behulpzaam zijn. Ze kunnen door inademing misselijkheid, hoofdpijn en blaasontsteking verlichten en helpen tegen angsten en nervositeit. Olie kan ook lokaal op de huid effectief zijn, bijvoorbeeld om het perineum te verzachten.

Andere oliën, zoals salie, klaver of palmarosa kunnen zeer gunstig zijn tijdens de bevalling, ze versnellen de barensweeën. Let op de contra-indicaties, ze kunnen juist abortief zijn tijdens de zwangerschap!

Etherische oliën kunnen ook tijdens de geboorte een krachtige emotionele ondersteuning bieden. Laurier, wierook, roos en jasmijn hebben een sterke invloed op het limbisch systeem en zijn aan te bevelen tijdens zo’n heftige en veeleisende reis als geboorte.

Tijdens de kraamtijd kunnen de oliën lichte ondersteuning bieden op emotioneel niveau, en zo depressieve gevoelens en angsten laten afnemen. Ook zijn ze nuttig na een knip of keizersnede, om het genezingsproces te versnellen en ongemak te verminderen.

In samenwerking met doula Dana Lindzon (mamawise.nl) en Annette Haeberling (aromashiatsu.com) hebben wij speciale melanges samengesteld om vrouwen te helpen tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamtijd.

Deze speciaal samengestelde oliën zijn bij elkaar gebracht in een Birth Kit: elk bestaat uit vier roll-ons, klaar om te gebruiken wanneer nodig. De roll-ons kunnen ook los worden aangeschaft.