Moxa / Moxitherapie

Moxa is een belangrijk onderdeel van de oosterse geneeskunde, het woord komt van het Japanse ‘mo-kusa’ dat ‘brandend kruid’ betekent. De gedroogde bijvoet – een veel in Nederland voorkomende geneeskrachtige plant – wordt aangestoken om bepaalde plekken op het lichaam te verwarmen.

Met een moxa-behandeling leidt je warmte-energie naar een acupunctuurpunt met als doel een tekort aan Ki (levensenergie) op te heffen door de bloedsomloop en Ki-stroom te bevorderen. De warmte die het lichaam zo binnenstroomt geeft een prettig gevoel, zeker in de winter.

Je kunt zelf leren om zo’n boost aan jezelf te geven, wanneer jij er behoefte aan hebt en het jou uitkomt.

Conceptie

Bij vruchtbaarheidsproblemen en menstruatieklachten is vaak sprake van een tekort aan warmte / Ki, vooral bij de nieren (onderrug). Op dat soort momenten is het het fijn als je partner je leert moxa te geven.

Stuitligging

Zwangere vrouwen met een baby in stuitligging kunnen vanaf de 33ste week beginnen met moxa-therapie. Zwangere vrouwen die een tweeling verwachten in een stuit kunnen al in week 31-32 beginnen.

Deze behandeling tegen stuitligging is zeer eenvoudig en thuis uit te voeren. Wij leren je partner hoe je een punt op de zijkant van je voet kunt activeren met moxa. In die periode van de zwangerschap kun je zelf niet zo makkelijk meer bij je voeten, dus een mooi moment om je partner in te schakelen.

De moxa-therapie moet gedurende twee weken dagelijks worden herhaald voor meer informatie kijk ook: https://www.stuitlig.nl/

Kies je naast de moxa ook voor shiatsu- of watsu-behandelingen, dan heb je nog meer kans dat het kindje gaat draaien.