G
eboorte Werk
G
eboorte Werk

Ons leven is constant in beweging. De verschillende fases in je leven worden gemarkeerd door belangrijke gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een zwangerschap of de overgang. Daar komen ook hormonale veranderingen bij kijken. Ik voel me bevoorrecht dat ik mijn kennis en ervaring als lichaamswerker mag gebruiken om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze belangrijke momenten in je leven.

Bij Watsu, Shiatsu en Voetreflexologie staat het stromen van energie in het lichaam en het opruimen van energetische blokkades centraal. De Reiki stroomt altijd, in al mijn behandelingen. Doordat iedere behandeling wordt afgestemd op jouw behoefte, zijn al deze behandelingen toepasbaar en heilzaam als je zwanger bent of wilt worden.

Lichaamswerk bij zwangerschapswens

Je wilt graag een kindje, maar het zwanger worden gaat niet zo makkelijk als je had gehoopt? Soms lukt het gewoon niet om snel in verwachting te raken. Misschien ben je al een tijdje aan het proberen op een natuurlijke manier zwanger te worden. Misschien ben je al begonnen met een IVF- of ander fertiliteitstraject, of overweeg je hiermee te gaan starten. Op welk punt je ook bent, als je een zwangerschapswens hebt, kan ik je helpen door je te ondersteunen met diverse behandelingen.

Lichaamswerk bij IVF

IVF kan mentaal en fysiek belastend zijn. Wanneer je bezig bent met een IVF-traject ben je bij mij welkom voor ondersteuning. Ik ben jouw bondgenoot gedurende deze soms zware procedures. Mijn behandelingen kunnen de emotionele en lichamelijke ongemakken verlichten en kunnen de kans op een succesvolle conceptie verbeteren.

Lichaamswerk bij zwangerschap

Je draagt nieuw leven in je. Je lichaam verandert, wordt zwaarder en neemt toe in omvang. Het is een unieke periode die soms lichamelijk en emotioneel zwaar kan zijn. De hormonale balans in je lichaam is essentieel voor je gezondheid tijdens je zwangerschap. Daarom is een complementaire behandeling ook heel geschikt als preventieve gezondheidsbehandeling voor of tijdens de zwangerschap. Hormonale klachten kunnen ook worden behandeld door middel van Shiatsu, Voetreflex en/of Watsu.

Overtijd-behandeling

Wanneer je overtijd bent of moet eerder bevallen, kunnen we Voetreflexologie en Shiatsu inzetten om de bevalling te stimuleren. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden hiervan.

Zwangerschap & complementaire zorg

Tijdens de zwangerschap is je lijf hard aan het werk. Er vinden veel veranderingen plaats in je lichaam. Shiatsu-, Voetreflex- en Watsu-behandelingen brengen je tot rust. Neem even de tijd om contact te maken met je ongeboren kind en gun jezelf een moment om heerlijk te ontspannen. Shiatsu bijvoorbeeld helpt om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en lichamelijke en geestelijke klachten te verlichten.

Mijn behandelingen kunnen verlichting brengen bij zwangerschapsklachten als:

~ Maagzuur

~ Pijn in rug, spieren en bekken

~ Vermoeidheid

~ Obstipatie

~ Zwelling van de benen

~ Stress

Tijdens je zwangerschap dragen gezonde voeding, yoga-achtige bewegingen, DO-IN, sporten, behandelingen zoals Watsu-, Shiatsu- en Voetreflexologie allemaal bij aan de gezonde geest in een gezond lichaam (‘Mens Sana in Corpore Sano’).

Lichaamswerk na de bevalling

Na de geboorte van je baby moet je lichaam weer herstellen, ook als de bevalling ‘makkelijk’ of ‘snel’ was. Gun jezelf de tijd om weer op krachten en in evenwicht te komen. Mijn behandelingen ondersteunen het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

LET OP! Een behandeling door een Voetreflex-, Watsu- of Shiatsu therapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de behandeling door een verloskundige of gynaecoloog. Overleg altijd even met je begeleidende deskundige voordat je één van mijn behandelingen ondergaat.

Z
wangerschapscursus: “van Partner naar Ouder”
Z
wangerschapscursus: “van Partner naar Ouder”

door Alchemy of a New Life (Lievnat en Oda)

Een complete cursus ter voorbereiding op de zwangerschap, bevalling & postpartum

Alchemie staat voor verandering. Tijdens de zwangerschap maken jullie, net als jullie kindje, een enorme groei door. Naast partners worden jullie immers ook ouders, een compleet nieuwe rol, met andere verantwoordelijkheden. Tijdens de cursus ‘Van Partner naar Ouder’ benaderen we ook de overgang rond de bevalling en het ouderschap op een nieuwe, unieke, holistische manier.

In de cursus van Alchemy of a New Life: ‘Van Partner naar Ouder’ komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Zwangerschap: fysiologie, beweging en zelfonderzoek
 • Het geboorte systeem: sociale en culturele betekenis
 • Bevalling: een transformatieve ervaring
 • Geboorte van een gezin: van partner naar ouder
 • Sensualiteit en seksualiteit: waarom verbinding belangrijk is
 • Postpartum: het vierde trimester

Groepscursus

‘Van Partner naar Ouder’ is te volgen als groepscursus, samen met andere stellen. De groep bestaat uit een beperkt aantal deelnemers (volgens de dan geldende Covid-maatregelen). De groepscursus bestaat uit 6 wekelijkse avond-bijeenkomsten (18:30 – 21:00 uur) en vindt plaats in Amsterdam en eventueel in Den Haag.

Naast de 6 weken durende groepscursus bieden we ook een weekend-groepscursus (zaterdag 18:00 – 20:00 en zondag 10:30 – 17:30) aan. De kern blijft bestaan uit de 6 bovengenoemde onderwerpen, maar deze worden wat beknopter behandeld.

Privé-cursus

Het is ook mogelijk om ‘Van Partner naar Ouder’ als koppel privé te volgen. De privé-cursus is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoefte van partners om samen, op een meer intieme manier, een geboorte-voorbereidingscursus te doorlopen. In deze cursus, die bestaat uit 3 sessies van elk 2,5 uur, behandelen we dezelfde informatie en praktische hulpmiddelen die we in de groepscursus bespreken. De sessies worden hierbij echter meer afgestemd op jullie behoeften. De privé-cursus kan bij jullie thuis plaatsvinden of in Oda’s praktijk. We raden aan gedurende 3 weken 1x per week samen te komen, maar zijn flexibel met jullie tijdsbeperkingen en wensen.

Neem s.v.p. contact op voor meer informatie over tarieven en startdata of kijk op alchemyofnewlife.nl.

B
ewegingservaring: Zwangerschapsyoga
B
ewegingservaring: Zwangerschapsyoga

Een unieke combinatie van zwangerschapsyoga, Do-In* (Japanese Yoga), door Shiatsu geïnspireerde aanrakingen en geleide meditaties ter voorbereiding op de bevalling en om je fit voelen tijdens je zwangerschap.

Meer dan gewoon Zwangerschapsyoga

Wil jij meer bewegen tijdens je zwangerschap? Je lichter voelen, meer in verbinding met jezelf, je lijf en je baby? Deze 1-op-1 Movement Experience biedt een unieke combinatie van zwangerschapsyoga, Do-in Yoga, Shiatsu en geleide meditaties ter voorbereiding op de bevalling en om je lekker te voelen in het nu, in je zwangerschap.

We starten met een rustig gesprek en een kopje kruidenthee, gevolgd door meditatie en stretchoefeningen, die ik met je meedoe. Een ervaring waarin je je iedere keer meer bewust wordt van de verandering in je lichaam en je leven. Dit is tijd voor jezelf, om tot rust te komen en je energie weer te laten stromen.

Meer over Movement Experience

 • De Movement Experience-sessies vinden plaats in mijn praktijk.
 • De sessie is maatwerk en wordt aangepast aan jouw behoefte.
 • We beginnen de sessie met een rustig gesprek en het drinken van thee. Daarbij kunnen we bijvoorbeeld een tarotkaart trekken, gevolgd door een geleide meditatie en een aantal stretchoefeningen. Daarbij zit ik tegenover je en doe ik de oefeningen met je mee. Tijdens ‘Explore Movement’- onder begeleiding van muziek, kun je stretchen en dansen en voelen je wat je lichaam nodig heeft. We sluiten af met een gesprek over je ervaringen en wat je nu voelt.
 • We nemen de tijd en doen wat jij nodig hebt. Een Experience Movement-sessie duurt één tot twee uur.
 • Meestal vinden de sessies wekelijks plaats in de laatste vijf weken van de zwangerschap, maar dit is geheel afhankelijk van jouw behoefte.

De 1-op-1 Experience Movement-sessies vinden plaats in mijn praktijk in The Rub Amsterdam, aan de Kromme Mijdrechtstraat 100 HS. Wil je een afspraak maken of wil je eerst meer informatie? Neem contact met me op!

Lees haar ervaring:

“Ik heb gedurende mijn gehele zwangerschap met Oda bewogen, van het allereerste begin tot week 41! De sessies zijn geweldig. Het hielp me een moment voor mezelf te nemen, te ademen, te ontspannen en echt contact te maken met mijn lichaam tijdens deze speciale tijd. Oda zag mijn behoeften in elke fase van de zwangerschap, en het bewegen hielp me om me sterker en behendiger te voelen. Oda creëert ruimte voor zowel lichaam als ziel, om de magie van zwangerschap te waarderen en te vieren en om tegelijkertijd de uitdagingen en zorgen te delen. Na de lessen sliep ik beter en voelde ik me lichter en rustiger. Oda’s empathie, ervaring als doula en echt begrip van het vrouwenlichaam zorgen voor een empowerende en spirituele ervaring door beweging”.

*Do-In is een eeuwenoude Oosterse bewegingsleer met als doel gezond te blijven, stress te verminderen en in harmonie te leven met jezelf en je omgeving. ‘Do’ betekent ‘het openen van kanalen en het vergemakkelijken van de energiestromen langs bepaalde routes’. Het deel ‘In’ betekent ‘het strekken en bewegen van de ledematen om dit doel te bereiken’. Do-In komt van oorsprong uit China (ca. 500 v. Chr.). Deze bewegingsleer is verder ontwikkeld door de Japanse Shiatsu meester en psycholoog Shizuto Masunaga.

G
eboorte begeleiding voor twee
G
eboorte begeleiding voor twee

Begeleiding op maat voor aanstaande ouders

‘Geboorte-begeleiding voor Twee’ is een gedetailleerde sessie op maat voor zwangere vrouwen en hun (bevallings)partner. Tijdens deze privé-sessie is er alle tijd voor jullie vragen en creëren we ruimte en begrip voor elkaars verwachtingen. We besteden veel aandacht aan technieken waarmee de partner de zwangere en de baby kan ondersteunen.

Deze twee (jullie) op- één (ik) sessies zijn ook zeer geschikt als jullie na het volgen van de cursus ‘Van partner naar ouder’ van Alchemy of a New Life nog meer verdieping zoeken in bepaalde onderwerpen. Of als je je, na het volgen van een andere zwangerschapscursus (zoals hypnobirthing), nog niet helemaal op je gemak voelt. ‘Geboorte-begeleiding voor Twee’ is ook een mooie optie als je meer wilt leren over houding en beweging tijdens de zwangerschap.

Over ‘Geboorte-begeleiding voor Twee’

 • De sessie vindt plaats in mijn praktijk of bij jullie thuis, wat jullie het fijnst vinden.
 • De sessie is maatwerk en wordt aan jullie behoeften aangepast.
 • Ik leer jullie verschillende technieken die ondersteuning bieden tijdens de zwangerschap en bevalling. Zo komen er verschillende Shiatsu-houdingen en aanrakingen aan bod en leer ik jullie werken met de Rebozo.
 • Iedere sessie ‘Geboorte-begeleiding’ duurt twee uur. We kunnen zo vaak een sessie inplannen als jullie willen.

De Geboorte-begeleiding sessies vinden plaats in mijn praktijk in The Rub Amsterdam (aan de Kromme Mijdrechtstraat 100 HS), of bij jullie thuis. Wil je een afspraak maken of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met me op.

P
renatale Watsu voor twee
P
renatale Watsu voor twee

Beleef je zwangerschap samen met je partner in warm water

Prenatale Watsu voor twee is een heel mooie, ontspannende ervaring voor jou als zwangere vrouw samen met je partner. Samen in warm water zijn, vastgehouden en gedragen worden: letterlijk en figuurlijk een bijzondere ervaring, waarin je je licht en vrij voelt. Een uniek moment dat jullie nog dichter bij elkaar brengt.

Ik ben er ook bij om jullie te begeleiden en je partner te laten zien hoe hij of zij jou voorzichtig en stevig kan dragen, vasthouden en bewegen. Vertrouw op je partner, ontspan jezelf en geniet samen van deze prachtige ervaring.

Lees haar verhaal:

“Just a few days before my due date, I enjoyed the most relaxing time of my whole pregnancy: a watsu session with Oda and my partner. Once I was in the hot water, I let myself go into their arms and felt like a baby myself. What an unforgettable experience! I can only recommend it to pregnant women, and it is also a very nice experience to have with your partner, before your baby arrives”.

Marie

G
eboorte Doula
G
eboorte Doula

“The greatest privilege of a human life is to become midwife to the birth of the soul”.

John O’Donohue

Deze quote betekent heel veel voor me. Het maakt me gelukkig wanneer ik word uitgenodigd om een bevalling bij te wonen. Ik voel me steeds weer bevoorrecht om daarbij te mogen zijn, om deel uit te maken van het team dat getuige is van de geboorte van een ziel. Jouw baby.

Ik ben geen verloskundige, maar als professioneel opgeleid bodyworker ben ik er voor jou, bij de voorbereiding op je bevalling en tijdens je bevalling. Met begeleide meditaties, aanraking en beweging, net waar jij behoefte aan hebt om je fijn te voelen.

Doula voor jou, je baby en je eventuele partner

Regelmatig werd ik door vrouwen die ik behandelde gevraagd om bij hun bevalling te zijn. Om de beste ondersteuning te kunnen bieden ben ik in 2019 de opleiding tot Doula van Nicola Goodall gaan volgen bij the Red Tent UK. Ook heb ik vele workshops gevolgd bij verloskundigen en doula’s van over de hele wereld die naar Amsterdam kwamen. Door hun trainingen en door naar hen te luisteren heb ik veel geleerd over de verschillende manieren waarop ik jou als zwangere vrouw kan ondersteunen.

De deskundige vrouwen bij wie ik tussen 2013 en 2020 workshops gevolgd heb:

 • Ina May Gaskin
 • Angelina Martinez
 • Remiro Romero
 • Gail Tully
 • DR. Sarah Buckley
 • Penny simkin
 • Elisabeth Davis
 • Suzanne Yates

Meer vertrouwen in je lichaam

Mijn benadering van de zwangerschap en bevalling is holistisch: met aandacht voor jouw lichaam, geest, ziel en emoties, die allemaal met elkaar verbonden zijn. Je lichaam heeft alle kennis in zich die het nodig heeft om jouw kindje ter wereld te brengen. De geboorte kan zo vanzelf en natuurlijk gebeuren. Door de voorbereiding, een proces waarin je jezelf en je lichaam beter leert kennen, kun je op het moment van de bevalling vertrouwen op jezelf en jouw lichaam. Soms is het dan al voldoende dat ik er ben, dat ik je hand vasthoud en soms kan op Shiatsu gebaseerde aanraking, rebozo massage of homeopathie jou helpen je beter te voelen. Ik neem al mijn kennis mee en ben er voor je.

Hoe werkt het doula traject?

Kennismakingsgesprek

Het is belangrijk dat we een goede klik hebben. We zijn straks immers samen getuige van één van de meest bijzondere momenten uit je leven. Daarom nodig ik je graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Prenatale sessies (minimaal 3x, liefst 1x per maand)

De prenatale sessies in mijn praktijk of bij jullie thuis bestaan uit gesprekken, coaching en het werken met aanraking. Daarbij kan ik technieken uit de reflexologie en shiatsu toepassen die de zwangerschap ondersteunen. Zo leer ik jou en je lichaam van tevoren goed te leren kennen en kan ik tijdens de bevalling goed inschatten wat je op dat moment nodig hebt. Er is alle ruimte om aan te geven wat je wel en niet prettig vindt. Het is fijn als je (geboorte)partner bij deze sessies aanwezig kan zijn, zodat we tijdens de bevalling een goed samenwerkend team kunnen vormen. Tijdens deze gezamenlijke sessies leer ik jouw partner de technieken van aanraking en het werken met de rebozo, zodat je partner jou dagelijks, of wanneer je het nodig hebt, kan ondersteunen. Verder bespreken we alles wat je dwars zit of wat een ontspannen bevalling in de weg zit. Daarbij kunnen we gebruikmaken van verschillende communicatietechnieken, zoals gesprekken, focusing en NVC.

24/7 oproepbaar

Vanaf de 37e week van de zwangerschap tot en met de bevalling ben ik 24/7 oproepbaar.

De bevalling

Tijdens de gehele bevalling ben ik aanwezig en begeleid ik jou zoals we hebben besproken. Omdat een geboorte zich niet laat plannen stel ik mijn ondersteuning bij waar dat nodig. Ook bij onverwachte omstandigheden, zoals een overstap naar het ziekenhuis bijvoorbeeld, blijf ik aanwezig als je dat wilt. Jouw autonomie is belangrijk. Als je wilt dat ik er ben, ben ik er. Je staat er niet alleen voor!

Postpartum huisbezoek 

Na de bevalling kom ik op huisbezoek voor een nagesprek. We bespreken hoe je de bevalling hebt ervaren, hoe het nu met je gaat en wat je nodig hebt in je nieuwe rol als moeder.

Betaling

De helft van het totaalbedrag wordt voor week 37 gefactureerd en de andere helft na de geboorte.

De Doula sessies vinden plaats in mijn praktijk in The Rub Amsterdam (aan de Kromme Mijdrechtstraat 100 HS), of bij jou thuis. Wil je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek of wil je eerst meer weten? Neem contact met me op.

P
ostpartum Doula
P
ostpartum Doula

Na je bevalling komt er vaak een kraamverzorgster langs om je een aantal dagen te ondersteunen. Heel fijn natuurlijk dat er iemand is die praktische hulp biedt: die jou verzorgt, je uitleg geeft over de verzorging van de baby, het kraambezoek ontvangt en soms ook een aantal huishoudelijke taken oppakt. Maar voor jezelf zorgen is nu heel belangrijk voor jou.

Je bent bevallen. Je lichaam is aan het herstellen en je leven is veranderd. Je bent een andere versie van jezelf.

Als Postpartum Doula ben ik er voor jou

 

In de weken na je bevalling kom ik een aantal keer bij je langs. Ben je ergens onzeker over? Laten we het erover hebben. Ik zal mijn best doen om de vragen die je hebt te beantwoorden en je te adviseren over de opties die ik ken. Voel je je gespannen, dan kan een voetreflexbehandeling je helpen te ontspannen of om je weer lekker te voelen in je lijf. Misschien heb je meer behoefte aan een geleide meditatie of massage om spanning kwijt te raken of weer meer in contact te komen met jezelf. Ik ben er om jou fysiek, emotioneel en eventueel ook spiritueel te ondersteunen in je nieuwe leven als moeder. En ik ben er niet alleen voor jou, maar ook voor je baby en eventuele partner. Zodat jullie samen zoveel mogelijk kunnen genieten van deze nieuwe fase in jullie leven.

Over de Postpartum Doula

 • Liefdevolle aanwezigheid.
 • Ik kan al in de eerste dagen na de bevalling bij je langskomen, of wat later, net waar jij behoefte aan hebt. We plannen de bezoeken in overleg.
 • Een bezoek duurt ongeveer twee uur.
 • We bekijken per bezoek wat jij op dat moment nodig hebt. Ik ben flexibel!
 • Als je het fijn vindt dat er een gezonde, voedzame maaltijd voor je wordt gekookt, dan kan ik mijn lieve partner vragen lekker voor je te koken (hij is chef-kok geweest), of recepten en tips te delen. De kosten voor de boodschappen zijn niet inbegrepen.
 • Goed zorgen voor de moeder betekent goede zorg voor de baby
 • Ter bevordering van je herstel – hier heb je de rest van je leven profijt van
 • Als postpartum doula is mijn werkgebied Amsterdam en omstreken.

Ik kan je onder andere deze steun aanbieden:

 • Reinigend kruidenvoetbad
 • Zitbaden
 • Hulp bij zelfvertrouwen in het nieuwe ouderschap
 • Ontspanningsoefeningen/begeleide meditatie/adem-oefeningen/affirmaties
 • Tips & Trucs
 • Lokale referenties
 • Herstellende moxa behandeling
 • Helende buikmassage
 • Voetreflexologie
 • Vaginaal stoombad
 • Ontspannende rug/hoofd/nek/schouder-massage
 • Helende lichaamsmassage
 • Koesterende omwikkeling met de rebozo

Gun jezelf warmte, steun en rust in deze intensieve tijd.

Ben jij op zoek naar een Postpartum Doula in Amsterdam? Of wil je weten wat ik voor je zou kunnen betekenen? Neem dan s.v.p. contact met me op.

R
ebozo Sluitingsritueel: Postpartum Ceremonie
R
ebozo Sluitingsritueel: Postpartum Ceremonie
Het Rebozo Sluitingsritueel (‘Closing of the Bones’ ceremony) is een oud postnataal ritueel om een ​​nieuwe levenscyclus te vieren en de vorige te sluiten, zoals de cirkel van vruchtbaarheid en de geboorte van een kind. Het is een prachtige manier om de verbazingwekkende vermogens van je lichaam te vieren (ook – en juist – na heftige bevallingservaring). En een manier om een ​​moment van rust en reflectie te creëren in de achtbaan van emoties die we ervaren in het moederschap.
 
 
De ‘Closing of the Bones’ is niet alleen spiritueel/emotioneel, maar ook fysiek: de botten en organen worden uitgenodigd om naar hun oorspronkelijke plek in je lichaam terug te keren.

Postpartum rituelen

In de meeste traditionele culturen in de wereld was er veel aandacht voor de kwetsbaarheid van een nieuwe moeder. In traditionele culturen vertegenwoordigen de eerste veertig dagen van de postnatale periode vaak een healing tijd is. Men voelt de noodzaak om voor de nieuwe moeder te zorgen, zodat zij kan herstellen van de groei en de geboorte van haar baby. Er zijn verschillende tradities, zoals het maken van voedzaam voedsel, een periode van opsluiting of een soort lichaamswerk variërend van massage tot binden met een doek. Allemaal met als doel om de nieuwe moeder te helpen haar kracht en energie terug te krijgen. Vroeger werd dit ook in onze Westerse wereld toegepast (zoals bijvoorbeeld het sluitlaken), maar dit is in de vergetelheid geraakt. Wij willen deze mooie, helende traditie graag weer in ere herstellen.

De techniek van het Rebozo Sluitingsritueel

Het Rebozo Sluitingsritueel is zo’n techniek, waarvan de oorsprong teruggaat tot de Mexicaanse, Zuid-Amerikaanse beschavingen. Dit ritueel omvat bijvoorbeeld een massage met verwarmende oliën, een bad of het stomen van de vagina. Maar het draait vooral om het verzorgende, cocoonende gebruik van een rebozo doek. Tijdens het omwikkelen met de rebozo treedt een daadwerkelijk fysiek element van het sluiten van de botten op. Verder is er ook een emotioneel en spiritueel element: de ceremonie biedt een veilige ruimte voor de moeder om zich verzorgd te voelen en emoties los te laten die verband houden met de geboorte en het moederschap.

Wat houdt een Rebozo Sluitingsritueel in?

We starten het ritueel met een warm bad met kruiden. Als je geen bad hebt, maken we een vaginaal stoombad. Vervolgens gebruiken we een traditionele rebozo-sjaals om je heupen en je lichaam te wiegen en te stimuleren. Tenslotte wikkelen we de doek strak om je lijf, waarbij je botten, je buikorganen en je energiesystemen opnieuw worden uitgelijnd. Daarna mag je een tijdje rusten in de warmte en het comfort van de wikkels, in een stille, meditatieve staat, momenten van verbinding. Pas als je er klaar voor bent zullen we de wikkels losmaken en kun je onder het genot van een heerlijke kruidenthee even rustig bijkomen. Als je dat wilt mag je jouw ervaringen met ons delen.

Wanneer is het meest geschikte moment voor het Rebozo Sluitingsritueel?

Ieder moment is ervoor geschikt, als het goed voelt voor jou. Postpartum is de tijd tussen direct na de geboorte en het einde van ons leven. De ceremonie kan dus plaatsvinden op ieder moment na de bevalling, maar het is een hele mooie manier om de eerste veertig dagen postpartum mee af te sluiten. Als je de ceremonie inderdaad dan wilt doen, raden we je aan om dit te doen voordat je weer aan het werk gaat of weer met andere activiteiten gaat beginnen. Het is mooi om rond de nieuwe maan een nieuw begin te vieren. Of de afsluiting van iets te vieren rond een volle maan. Maar het kan op ieder gewenst moment als jij eraan toe bent.

Over het Rebozo Sluitingsritueel

 • De techniek stimuleert de bloedsomloop die op haar beurt reinigt en vernieuwt. Ook stimuleert de techniek het immuunsysteem, helpt het spieren en weefsels te versterken en kan het de aanvoer van moedermelk bevorderen.
 • De ceremonie geeft een voedend gevoel voor hele lichaam, maar vooral bij de ‘bekkenschaal’.
 • Onze heupen ondersteunen het gewicht van de wervelkolom en het hoofd. Volgens sommige geloofssystemen zijn zij de zetel van onopgeloste emoties en trauma’s, die op de heupen kunnen worden gevoeld als ‘kristallen’. Die ‘kristallen’ moeten worden losgemaakt en losgelaten tijdens de sessie.
 • De ceremonie is daardoor ook geschikt om een periode na een traumatische bevalling, hoe lang geleden dan ook, op een andere manier af te sluiten.
 • Ik voer het Rebozo Sluitingsritueel samen uit met doula Lievnat Faber. We zijn een geweldig team en hebben de techniek allebei geleerd van Angelina Martinez, de traditionele Mexicaanse verloskundige.
 • We komen bij je thuis en nemen de tijd. Bij voorkeur zijn er tijdens het Sluitingsritueel geen kinderen aanwezig, zodat we op jou en jouw behoeften kunnen focussen. Het Rebozo Sluitingsritueel ceremonie duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Wil je meer weten over het Rebozo Sluitingsritueel of een afspraak maken? Neem dan s.v.p. contact met me op.

Lees Haar Ervaring: “I had a traumatic birth and after birth. I thought it would go away with time but it didn’t. I first heard of the “Closing Bones Ceremony” from Oda, who helped me throughout pregnancy and postpartum. 2 years after the birth of my daughter I decided I should do something to help me heal and find closure with birth and the negative feelings that didn’t go away.

Oda and Lievnath came to my home and they created a beautiful ceremony. We talked about my birth story, the house was full of beautiful aromas, the bath filled with warm water and flowers. After the bath, they performed the closing of the bones ceremony with the Rebozos. We ended with a warm drink and I could share how I felt about the experience.

I felt safe, loved and honored.

Thank you Oda and Lievnath for helping me find closure with birth and make peace with my body and mind!”

Daniela