Bij 20 weken zwangerschap was ik echt aan het worstelen met stress en zorgen gedurende mijn zwangerschap. Te veel werk thuis maakte mij bezorgd of dat wel goed voor mijn baby zou zijn. Ik vroeg mijn  doula of zij niet iemand wist, die mij kon helpen te ontspannen.

Ik wist dat het heel belangrijk is om je zo ontspannen als mogelijk te voelen voor zowel mijn baby als een goed verloop van de zwangerschap. Ik wilde een manier vinden die goed was voor mij en mijn baby.

Ik werd doorverwezen naar Oda en begon haar een keer per week te zien voor reflexologie. Mijn baby was als enige tijd erg rustig in baarmoeder. Te rustig, en dat baarde mij zorgen. Toen we begonnen met de behandeling volede ik haar meer indalen, draaien en bewegen. Ze voelde zich zo gelukkig. Ik kon haar voelen ontspannen en bewegen. Het was zo’n gelukkig moment. Ik herinner me dat ik al naar huis fietsend, mijn man vertelde, hoe ik kon voelen dat ze er van genoot. Ook ik raakte daardoor diep ontspannen.

Dus vanaf dat moment besloten we dat ik moest doorgaan tot aan de bevalling. Het voelde zo goed voor haar en mij. Een speciaal moment dat wij deelden. Tegen het einde van de zwangerschap besloot ik om mijn bezoeken aan Oda te verhogen naar twee keer per week om alles in balans te houden. Na elk bezoek fietste in glimlachend naar huis: zo ontspannend en vol met energie, met een hele blije baby in mijn buik! Na elke behandeling kon ik haar voelen schoppen en spelen. en zoals mijn doula mij vertelde: een actieve baby is een gelukkige baby!

Aangezien Oda zoveel rust voor mijzelf en de baby bracht, besloot ik dat het geweldig zou zijn, als zij bij de geboorte kon zijn om te helpen mijn pijn te verzachten en mij gerust te stellen. Ik beviel thuis en wilde een mooie omgeving creëren om mijn dochter te verwelkomen.

Oda kwam en met haar kwam die mooie sereniteit. Ik herinner mij dat ze gedurende de hele bevalling mijn hand vast hield. Zij week niet van mijn zijde en bleef bij mij terwijl ik gehecht werd. Ze stelde mij op mijn gemak, precies zo wat ik nodig had.

Ze was een geweldig persoon om mij bij mijn bevalling bij te staan. Mijn dochter kwam terecht in een rustige kamer en de bevalling ging zo vlot en snel. Stress bij een bevalling kun je niet hebben, hat kan deze alleen maar vertragen of zelfs stoppen.
Oda is daarvoor de perfecte remedie.