O
ver mij
O
ver mij

Mijn naam is Oda Meiberg. Ik woon al 20 jaar in Amsterdam, samen met mijn geliefde en onze twee (tiener) kinderen.

In 1997 ben ik, na het overlijden van mijn vader, gestart met reiki level 1 en 2. Dat was het begin van mijn ontwikkeling in de complementaire geneeswijze. Zelf zie ik mezelf als levenslang student. Het is nooit genoeg voor mij, ik wil altijd meer leren en de diepte in.

De flow van energie in het lichaam

Voetreflexologie, Shiatsu en Watsu houden voor mij sterk verband met elkaar. Het gaat bij alledrie om de werking van de energie/chi/ki in het lichaam en het verminderen van blokkades. Watsu, Shiatsu en voetreflexologie zijn lichaamsbewuste manieren van behandelen.

Daarom combineer ik de drie methodes graag met elkaar. Door de jaren heen ben ik me ook gaan verdiepen in andere technieken die daar mooi op aansluiten. Zo heb ik trainingen gevolgd voor cranio sacral therapie (die ik bijvoorbeeld toepas tijdens de Zen-shiatsu sessie), metamorfosemassage en de fascia release methode.

De reiki stroomt in alle behandelingen die ik geef en ik kan je soms tips geven om die energiestroom zelf te stimuleren met behulp van oefeningen uit de Do-In (Japanse yoga). Op dit moment ben ik bezig met een studie Chi nei tsang vanuit de Healing Tao.

Focus op (hormonale) veranderingen

Vrouwen zijn enorm krachtig. Een vrouwenleven bestaat uit veel verschillende fases, waarin niet alleen belangrijke levensgebeurtenissen een rol spelen, maar ook veel hormonale veranderingen plaatsvinden. Ik voel me bevoorrecht om mijn kennis en ervaring als bodyworker in te kunnen zetten om vrouwen te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze belangrijke periodes in hun leven.

Mijn vaste shiatsu-klanten benaderden me vaak voor zorg tijdens hun bevalling. Dat doe ik inmiddels al bijna 10 jaar en het was de reden om uiteindelijk de training tot Doula te gaan volgen. Door mijn eigen (prachtige) ervaringen met het dragen en krijgen van kinderen kan ik me goed inleven in zwangere vrouwen.

Tijdens mijn zwangerschappen ben ik altijd blijven werken en studeren. Ik weet dus hoe zwaar het kan zijn om werk en zwangerschap te combineren, met een volle agenda en de bijkomende stress.

Het geeft me veel voldoening om vrouwen te behandelen. Daarbij focus ik op de ‘levens stations’ (rond menstruatie en hormonale veranderingen), ‘rite of passage’ en verschillende ‘bruggen’ die wij als vrouwen overgaan.

Opleidingen en trainingen

1997 | Reiki 1 en 2 in Israël.

2000 | Bachelor in Humanities van Tel Aviv University.

2008 | Opleiding tot watsu-therapeut in Israël, België en Nederland. Na 500 uur trainen behaalde ik in 2012 het diploma. Tot op heden heb ik ongeveer 2000 uur aan watsu behandelingen gegeven.

2011 | Hbo-diploma Medische Basisvakken (en opnieuw in 2016 om aan de nieuwe Nederlandse regelgeving te voldoen).

2012 |  Afgestudeerd opleiding voetreflextherapeut in Alkmaar.

2013-2020 | Diverse workshops bij doula’s van over de hele wereld in Amsterdam.

2014 | Afgestudeerd opleiding shiatsu-therapeut de Zen shiatsu opleiding in Amsterdam.

2019 | Doula training bij Red Tent UK.

2021 | Inmiddels ben ik gestart met Healing Tao, dat heel goed aansluit bij bovenstaande trainingen. We beginnen daarbij met CHi Nei Tsang – de Buik. Mooi voor iedereen, maar zeker als je zwanger wilt worden. Daarna werken we aan de seksuele organen, op alle niveaus van healing.

Beroeps verenigingen

Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten

Sinds 2012 ben ik lid van de LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten).

Shiatsu Vereniging Nederland

Sinds 2017 ben ik lid van de SVN (Shiatsu Vereniging Nederland).

Aanvullende opleidingen (shiatsu-/voetreflex- en zwangerschapsgerelateerd)

2011-2021 | Maternity shiatsu workshops van shiatsu docente Suzanne Yates uit UK: “shiatsu for birth” /”shiatsu for pregnancy”/ “shiatsu for fertility” /”shiatsu for menopause” and “women life cycles”.

2011- 2015 | Zwangerschap en fertiliteit voetreflexologie: Vera Krijn 2011, Carla Huis in ’t Veld 2014, Greetje van den Eede 2015.

Communicatie- trainingen

Een gesprek is onderdeel van de sessie. Daarom heb ik diverse communicatie cursussen gevolgd:

2012 – Heden | Focusing en NVC (nonviolent communication) 2012-heden.

2014 – 2016 | Extra: Theta healing basic en advance 2014 – 2016.

Facilitator

Ik ben beschikbaar als facilitator voor

  • Watsu basistrainingen (niet waba gecertificeerd).
  • Trainingen ter voorbereiding op de bevalling, onder de naam ‘Alchemy of New Life’. Zie www.alchemyofnewlife.com voor meer informatie.
  • Vrouwencirkel (kan ook op ‘demand’, bijvoorbeeld ter ere van een 50ste verjaardag).
  • Workshop ‘SHI TA’ voor stellen. SHI TA betekent Shiatsu ontmoet Tantra. Deze workshop geef ik samen met mijn partner. Wij zijn 20 jaar samen in een mooie, nog steeds groeiende relatie. Wij delen onze kennis van Tantra, seksualiteit en relaties graag om anderen te helpen een mooie, allesomvattende relatie te ontwikkelen. Voor meer informatie kun je contact met me opnemen.