Avada Festival
Geboorte ervaringen2022-03-14T17:29:19+01:00
G
eboorteverhalen
G
eboorteverhalen

Deel je bevallingsverhaal

Jouw bevallingsverhaal is meer dan een verhaal. Het is jouw ervaring. Het kan mooi, emotioneel en soms traumatisch zijn, en die ervaring is nu een deel van jou. Het is niet altijd gemakkelijk om over je ervaringen te praten. Het leven gaat door, er is zoveel te doen en te leren. En als je de kans krijgt om erover te praten, zeggen sommige mensen doodleuk dat je gewoon dankbaar moet zijn omdat jullie ‘toch allebei gezond zijn’. Maar jouw verhaal is heel belangrijk.

Door je verhaal te delen en op te schrijven kan er meer ruimte ontstaan voor begrip, ontspanning en een betere verbinding met jezelf en met je baby. In mijn praktijk hoor ik veel krachtige geboorteverhalen en ik vind dat deze gedeeld moeten worden. Door ze te schrijven en te lezen, kun je jezelf en andere vrouwen helpen.

Daarom heb ik dit platform gemaakt. Als je jouw geboorteverhaal wilt delen, deel het dan hier

Healy

Inleiding: In week 20 van de zwangerschap kreeg ik de diagnose vulvodynie, na een gesprek met Oda (mijn doula) en het delen van mijn angst voor een natuurlijke bevalling zonder ruggenprik. Ik realiseerde me dat ontsluitingsonderzoeken iets zijn dat ik zoveel mogelijk zou willen vermijden, dus besloten we om een eigen verloskundige te nemen die […]

Felix

Mijn eerste zoon Hugo werd in het buitenland geboren met een keizersnede. Toen ik 3 jaren later in Amsterdam zwanger was van baby Felix was het dus des te spannend of het deze keer wel natuurlijk ‘zou lukken’.

Artsen hadden mij de tijd gegeven tot 41 weken, daarna zouden ze de bevalling gaan opwekken en als […]

Working with your birth story

Your birth story.

It’s more than just a story.
It’s not quite a story.
It’s an experience.
It’s a directly  felt experience.
Some women might be even consider it as a trauma.
It’s an experience that is now part of you.

It might be that, due to hectic life, with so much to do and learn after birth,

with some telling you that […]

Eva’s geboorte

Ik schrijf dit na terugkomst van een gesprek met gynaecoloog Dr. Asbeck. Wat een lieve, wijze vrouw is ze! Ik dacht dat ze ouder was dan ze is en ze lijkt alles te weten, en zijn dokters niet altijd ‘ouder’? Ze is pas 35! Natuurlijk wilde ze als medicus mijn hand schudden, maar ik dook […]

Michelle’s story

Bij 20 weken zwangerschap was ik echt aan het worstelen met stress en zorgen gedurende mijn zwangerschap. Te veel werk thuis maakte mij bezorgd of dat wel goed voor mijn baby zou zijn. Ik vroeg mijn  doula of zij niet iemand wist, die mij kon helpen te ontspannen.

Ik wist dat het heel belangrijk is om […]

Ga naar de bovenkant