~ Voetreflex ~

 

odacare - voetreflexology

Voetreflextherapie of ‘reflexologie’ is wellicht één van de oudste gezondheidstherapieën die er bestaan. De methode is waarschijnlijk al 5000 jaar oud.

Voetreflexologie werd toegepast in India en China, maar tegelijkertijd ook aan de andere kant van de wereld. In 1916 ontdekte een arts in de Verenigde Staten deze therapie bij de Indianen en blies deze nieuw leven in. Tegenwoordig wordt voetreflexmassage op een moderne en wetenschappelijke manier toegepast.

Wat kun je van de behandeling verwachten?

Voetreflexmassage geeft een gevoel van lichamelijke en/of geestelijke ontspanning. Het is een krachtige drukpuntmassage van de voeten. In deze behandelwijze kijkt men naar het hele lichaam en niet alleen naar de plaats of het orgaan in het lichaam, waar men last of pijn heeft. De therapeut kent de relatie tussen het lichaam en de overeenstemmende zones op de voeten. Zo krijgt hij of zij inzicht in je lichaamsconditie. De therapeut stimuleert via drukpuntmassage de energiestroom, waardoor het lichaam zich geleidelijk kan herstellen.

Voor wie?

~ Voor iedereen

Feiten / wat je voeten vertellen:

~ Er zitten 7500 zenuwuiteinden (receptoren) in onze voeten die in verbinding staan met het zenuwsysteem. Stimulering van receptoren kan fysiologische veranderingen in ons lichaam veroorzaken.

~ Behalve voetreflex- bestaan er ook oorreflex-, gezichtreflex- en handreflex-zones. Voor elk gebied is een diagnose en een behandeling. Maar juist aan de voeten kun je het best voelen waar de energie (niet) goed stroomt, waar het evenwicht is verstoord. Dit kan allerlei klachten veroorzaaken, zowel op lichamelijk als op psychisch gebied.

~ De zool van de voet is een natuurlijke pomp. Deze bestaat uit de veneuze plexus onder de peesplaat van de voet. Een voetreflexbehandeling stimuleert de bloedsomloop, en die zorgt onder meer voor de werking van hormonen, afweerstoffen en warmteregulering.

~ Door de druk die de therapeut uitoefent op diverse punten op de voet, sturen de zenuwen signalen naar het brein, dat hierdoor endorfine aanmaakt. Door het vrijkomen van endorfine krijg je een gelukzalig gevoel krijgen, vermindert eventuele pijn en neemt stress af.

~ Hierdoor ontstaat een totale en diepe ontspanning.

 

Zwangerschap & voetreflexbehandeling

Juist tijdens je zwangerschap is een voetreflexbehandeling erg prettig en om te ondergaan. Er is geen contra-indicatie, maar er zijn wel zones op de voet waar de therapeut van af zal blijven bij een zwangere.

Zwangere vrouwen kunnen erg genieten van een voetreflexbehandeling, in het algemeen omdat het enorm helpt te ontspannen, maar het kan ook helpen om specifiek gerichte zwangerschapsklachten (zoals gezwollen voeten) te verlichten.

 

Ontspanning & voetreflexbehandeling

Voetreflexmassage kan als therapie preventief worden toegepast om ontspannen te blijven en stress te voorkomen. Voetreflexmassage kan ook goed helpen bij bijvoorbeeld slapeloosheid en lichamelijke klachten als pijnlijke en gespannen schouders.

 

Gezondheid en voetreflexbehandeling

Voor een gezond persoon, zonder specifieke klachten is een voetreflexbehandeling pure ontspanning. Het is een manier om te genieten en in optimale conditie te komen.

Onder de term voetreflexbehandeling vallen diverse behandelingen: orgaan-, lokaal- (spieren, botten), meridiaan-, antistress-, lymfedrainage- en metamorfosemassage

 

odacare - voetreflexology

Klachten:

~ Onregelmatige cyclus
~ Reproductieve aandoeningen
~ Pijn
~ Stress
~ Moeizame spijsvertering
~ Vermoeidheid
~ Hormonale schommelingen
~ Overgangsverschijnselen
~ Menstruatie (PMS)
~ Verminderde vruchtbaarheid
~ Migraine
~ Slapeloosheid