~ Voor iedereen ~

Wil je ontspannen en echt weer tot jezelf komen?

In onze westerse maatschappij ervaren veel mensen dagelijks veel stress.

Drukke schema’s, werkdruk, constante informatie van de media en de mobiele telefoon: je lichaam en je geest hebben heel wat stress te verduren. Soms zou je de wereld om je heen gewoon even willen uitzetten.

Het is dan heel belangrijk om jezelf een moment van ontspanning te gunnen om weer echt tot jezelf te komen. Oda ~ Care kan je hierbij helpen.

Je kunt bij Oda ~ Care kiezen uit de volgende ontspannende behandelingen:

~ Watsu

~ Voetreflexmassage

~ Shiatsu

Stress en lichaam & geest:

Stress verstoort en ondermijnt elk systeem in ons lichaam. Daarom is het ontzettend belangrijk deze stress te verminderen. Lees de onderstaande ‘eyeopeners’ maar eens:

Stress en het hormonenstelsel:

Stress verstoort de hormonale communicatie tussen de hersenen, hypofyse en eierstokken. Dit kan leiden tot verschillende ziekten. Ook veroorzaakt stress verschillende neurochemische veranderingen in het lichaam. Stresshormonen zoals glucocorticoïde en bèta-endorfine blokkeren de vrijlating van progesteron, wat een negatief effect heeft op de vruchtbaarheid.

Stress en AZS (autonoom zenuwstelsel):

Stress kan spasmen veroorzaken aan bijvoorbeeld de eileider en de baarmoeder en zo het innestelen van een bevruchte eicel belemmeren.

Stress en de bloedsomloop:

Chronische stress veroorzaakt druk op onze bloedsomloop en vernauwing van de bloedvaten.

Stress bij mannen:

Stress kan impotentie, problemen met zaadlozing en lage spermatelling tot gevolg hebben.

Alfagolven in het brein:

Gedurende de lichamelijke en geestelijke ontspanning produceren de hersenen alfagolven. Deze golven geven een rustig en toch prettig alert gevoel. Alfagolven komen voornamelijk in de hersenen als je in ontspannen toestand bent.

 

Bel of mail met Oda ~ Care voor een vrijblijvende offerte.

 

Neem nu contact op!