Watsu 2018-02-02T12:00:00+00:00

~ Watsu ~

Watsu of water-shiatsu is een relatief nieuwe vorm van drukpuntmassage in warm water van ongeveer 35 ˚C. Gedragen door het water en gesteund door de therapeut voel je je gewichtsloos. Tijdens de sessie ervaar je een gevoel van grote vrijheid, die wordt versterkt door de vloeiende bewegingen en het stromen van het water langs je lichaam. De therapeut begeleidt je in strekkingen, buigingen en rotaties die buiten het water moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. In het warme water zijn is op zich al weldadig en ontspannend, in combinatie met watsu is het bevrijdend.

 

Lees een artikel in het beautyjournaal

 

Voor wie?

Zowel voor volwassenen als kinderen, maar vooral voor zwangeren is watsu heel geschikt. Wie geen specifieke klachten heeft, kan puur om te ontspannen voor een watsu-behandeling kiezen. De wervelkolom, gewrichten en spieren worden losgemaakt en blokkades in de energiebanen opgeheven. Voor iemand met spier- en gewrichtsproblemen werkt watsu versoepelend en pijndempend. Omdat je in het water steeds wordt ondersteund, hoef je niet te kunnen zwemmen.

Zwangerschap & watsu

De watsu-behandeling van Oda ~ Care vindt plaats in een veilige en ontspannen sfeer. Je kunt zo even afstand nemen van het leven van alledag en samen met je baby in je buik genieten van het warme water. Het warme water helpt de (onder-)rug te ontspannen, vermindert stijfheid in de spieren, waardoor pijnklachten afnemen. Daarbij helpt het gevoel van gewichtloosheid om het hele zwangere lichaam te ontspannen. Hierdoor komen jij en je baby ook op emotioneel vlak tot rust.

Ontspanning & Watsu

Watsu is een effectieve en prettige behandeling om te ontspannen en om stress weg te nemen. De water-shiatsu kan ook helpen bij het behandelen van depressieve gevoelens, angsten en slapeloosheid; klachten die een sterke invloed kunnen hebben op je geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Watsu brengt je terug naar een wereld van stilte, een wereld waar je even ruimte en tijd hebt voor jezelf. Op deze zachte en respectvolle wijze herstelt watsu het zelfhelende vermogen van je lichaam.

Feiten en de positieve effecten van watsu op je lichaam

Het diepe gevoel van ontspanning dat ontstaat tijdens een watsu-behandeling, heeft een meetbare fysiologische invloed op het lichaam. Het hart pompt langzamer, de bloeddruk wordt lager en de ademhaling dieper. Daarnaast komt er endorfine in het lichaam vrij, wat het immuunsysteem versterkt. Deze positieve effecten blijven voelbaar in de dagen na de watsu-sessie. Je merkt vanzelf dat je beter slaapt en je spijsvertering beter en sneller werkt.

Watsu kan helpen bij:

~ Pijn
~ Stress
~ Angstgevoelens o.a water angst
~ Depressieve klachten
~ Slapeloosheid
~ Verwerking van emotionele trauma’s
~ Zwangerschapsklachten