~ Shiatsu ~

odacare - shiatsu

Zen Shiatsu is een massagevorm die zijn oorsprong heeft in Japan. Het woord ‘shiatsu‘ betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Door gericht druk te geven op bepaalde plaatsen op het lichaam beïnvloedt je de stroom van levensenergie (‘Ki’) die door de meridianen in het lichaam vloeit. Shiatsu activeert het lichaamsbewustzijn, het helpt de levensenergie in het lichaam te herstellen. Shiatsu werkt helend en stimuleert je lichaam een nieuw evenwicht te vinden waardoor stress en emoties minder snel vat op je hebben.

Zen Shiatsu onderscheidt zich van andere stijlen van shiatsu door de nadruk op de traditionele principes van de oosterse geneeskunde. De therapeut werkt met de energiemeridianen van het lichaam en past speciaal voor Zen Shiatsu ontwikkelde handbewegingen toe.

Voor wie?

odacare - shiatsu

Shiatsu is geschikt voor iedereen en helpt bij allerlei klachten, zoals pijn in de nek, schouders, rug en knieën. Ook helpt shiatsu de spijsvertering te verbeteren. Maar vooral helpt shiatsu de lichamelijke en geestelijke balans te herstellen. Zo kan het helpen bij slaapproblemen en bij hormoongerelateerde klachten zoals bij de menstruatie en de overgang.

Klachten:

~ Moeizame spijsvertering
~ Stress
~ Pijn
~ Menstruatie (pijn en PMS)
~ Overgangsverschijnselen
~ Slapeloosheid

~ Verder behandelingen ~

odacare - shiatsu

~ Reiki
~ Metamorfosemassage
~ Cranio Sacral
~ Zwangerschapsmassage
~ Ayurveda-massage